TREKVEREN

Trekveer

Bij trekveren zitten de windingen van de veer in ongespannen toestand tegen elkaar aan. Door aan de uiteinden van de veer te trekken ontstaat er een trekspanning waardoor er een steeds grotere weerstand ontstaat.

Tevens is het bij een trekveer mogelijk een bepaalde voorspanning in de veer aan te brengen. Hierdoor kan een trekveer al een bepaalde spanning leveren voordat de veer begint uit te trekken. De voorspanning welke wij in een trekveer kunnen aanbrengen is afhankelijk van de diameter en de draaddikte.

Voor de afwerking van de uiteinden van de trekveer zijn er diverse mogelijkheden. De goedkoopste oplossing is een normaal duits of engels oog maar er kunnen ook haken of zelfs draaibare ogen aan de trekveer gemaakt worden. En heeft u speciale wensen aan de afwerking van een trekveer? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Voor de trekveren geldt natuurlijk ook dat deze in diverse materiaalsoorten vervaardigd kunnen worden. Wilt u de veren in normaal verenstaal of heeft u uw trekveren liever in een roestvrijstaal soort? Ook kunnen wij de veren vervaardigen van voor verzinkt verenstaal.

U kunt bij ons terecht voor kleinere en grotere series trekveren maar ook de aanmaak van enkele stuks veren is bij verenfabriek DEKA geen enkel probleem. En is er in keer haast geboden? Wij doen ons uiterste best uw veren zo snel mogelijk te leveren. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een prijs en levertijd.

Heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen en berekenen van een trekveer? Wij helpen u graag!