DRUKVEREN

Drukveer aangelegd en geslepen

Drukveren zijn schroefvormige veren met ruimte tussen de windingen in ongespannen toestand. Door de uiteinden van een drukveer naar elkaar toe te duwen ontstaat er een drukspanning waardoor er een steeds grotere weerstand ontstaat. Drukveren werken over het algemeen over een as of in een bus.

Drukveren zijn de meest voorkomende veren en kunnen in de meest uiteenlopende apparaten terug gevonden worden. Maak maar een willekeurig apparaat open en uw zult ongetwijfeld ergens een drukveer of ander soort veer tegenkomen. Het zal uw verbazen hoeveel apparaten er van een veer afhankelijk zijn om goed te kunnen functioneren.

De meest gangbare drukveer is de rechte cilindrische veer. Wij kunnen deze veren  echter ook fabriceren in andere uitvoeringen zoals bijvoorbeeld in een conische of kegel-vorm. De uiteinden van de drukveren worden normaal gesproken aangelegd en vlakgeslepen waardoor de veer mooi vlak en recht staat. Maar ook andere uitvoeringen zoals aangelegd en niet geslepen of niet aangelegd en wel geslepen zijn natuurlijk mogelijk.

Tevens kan de wikkelrichting van de drukveren van belang zijn. Normaal gesproken worden de veren rechts gewikkeld geleverd maar ook een linkse wikkelrichting is mogelijk. Indien de veren in een set werken is het uitermate belangrijk dat de beide veren een verschillende wikkelrichting hebben zodat de drukveren niet in elkaar kunnen haken.

Voor de materiaalkeuze voor uw drukveren kunt u ook alle kanten op. Wilt u normaal verenstaal of heeft u uw drukveren liever in een roestvast staal uitvoering, geen enkel probleem. Ook voor specialere materialen als Hastelloy C4 en Inconel kunt u bij ons terecht.

Tevens verwerken wij verzinkt verenstaal en beschikken wij over goede contacten om uw drukveren te laten naverzinken of epoxeren in iedere gewenste kleur. Dit geldt natuurlijk voor alle soorten veren welke wij produceren.

Ook voor de ontwikkeling en berekening van uw drukveren zijn wij u graag van dienst.